"Je moet eerst zaaien om te kunnen oogsten"

appelmand

Dromen

Wij willen kinderen noten zien rapen op het plein, een praatje maken met de buurman over onze geveltuin. Wij willen buurtmoestuinen en buurtkeukens in de wijk, met zaadruilbeurzen in het voorjaar en oogstfeesten in het najaar. Met fruit en kruidenhagen omheinde tuinen, sportvelden en schoolpleinen. En daarnaast zo veel mogelijk kleinschalige (biologische) stadslandbouw en veehouderij 'bij ons om de hoek', zodat we allemaal weer weten wat we eten.

De missie van Onze Oogst is het beschikbaar en vanzelfsprekend maken van gezond en eerlijk voedsel voor consument en producent.

Inspiratie

Boeken

  • Het voedsellabyrint, Seidell en Halberstadt
    een weg uit het doolhof van eetadviezen en –trends–
  • Een pleidooi voor Echt Eten, Michael Pollan
    manifest van een eter.
  • Zout, suiker, Vet , hoe de voedingsmiddelenindustrie ons in hun greep houdt.
    Michael Moss
  • Hamburgers in het paradijs , voedsel in tijden van schaarste en overvloed.
    Louise Fresco
  • Heel de wereld, op weg naar agro-ecologische landbouw
    Jelleke de Nooy-van Tol
  • De voedselzandloper , over afvallen en langer jong blijven.
    Kris Verburgh
  • Tuinen van overvloed, permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op aarde
    Fransje de Waard
  • De eetbare tuin, lekker eten uit eigen tuin.
    Alys Fowler
  • Proef, mindful leven, mindful eten
    Thich Nhat Hanh en Lilian Cheung

Film

  • How we can eat our landscapes TED talk link
    Pam Warhurst
  • The story of solutioslink

Link met veel inspiratie, ook naar nog veel meer praktische links

"Uiteindelijk willen we de vruchten plukken"