Eetbaar schoolplein

Met en grote rugzak vol kennis, ervaring, netwerk en enthousiasme in  ecologisch (moes)tuinieren, stadslandbouwprojecten, activiteitenbegeleiding, workshops en gastlessen help ik docenten, leerkrachten en pedagogisch medewerkers hun pedagogische (leer)doelen te bereiken. Aan de hand van een eetbaar tuintje in de eigen buitenruimte biedt Onze Oogst  diverse mogelijkheden om kinderen  op een speelse, simpele en praktische manier buiten te laten leren  over voedsel , natuur, milieu én te oefenen met samenwerken, plannen, meten, onderzoeken en uitleggen.

Smakelijke Stoeptegeltuin

Onder begeleiding van een gastdocent bouwen leerlingen samen met ouders en/of teamleden van stoeptegels een verhoogd tuintje met een natuurlijk opgebouwde bodem die zij daarna kunnen inzaaien en/of beplanten met groenten, kruiden, bloemen en/of fruit. Omvang, kosten en ondersteuning worden in onderling overleg aangepast aan beschikbare ruimte, tijd, budget en wensen.     Lees meer →

Groentuh

Leerlingen, schoolteam en ouders gaan samen met professionals een deel van het schoolplein vergroen(t)en. Met een mini-natuurreservaatje inclusief moestuintje(s) als buitenlokaal op het eigen schoolplein en een compleet pakket aan simpel uit te voeren activiteiten, hulpmiddelen, training en begeleiding, zijn scholen helemaal klaar voor in het dagelijks onderwijs geïntegreerde voedsel-, natuur- en milieueducatie.

Ons Schooltuintje

Basisscholen in Venlo die een schooltuin overwegen en daarbij wat inspiratie en advies kunnen gebruiken kunnen bij Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo een aanvraag indienen voor het inspiratieboek Ons Schooltuintje en ondersteuning op maat. Aan de hand van 2 gesprekken helpen we de initiatiefnemer(s) om de mogelijkheden en beperkingen van de school op een rijtje te zetten voor het team.

artikel keukentuintje  Lees meer → 

 

Workshop Jong Leren Eten

Speciaal voor kinderopvang en basisonderwijs heeft Onze Oogst in opdracht van JongLerenEten een inspiratie workshop ontwikkeld waar jullie gebruik van mogen maken. Deze bijeenkomst duurt ongeveer twee uur en vindt plaats op jullie eigen locatie. Als docent leer ik jullie hoe je op een eenvoudige manier eten kunt laten groeien. Voelen, ruiken en proeven staan daarbij centraal. Daarna hebben jullie diverse tools in handen om met enthousiasme deze opgedane kennis in de praktijk te brengen en over te dragen aan kinderen of andere collega’s waar jullie mee werken.

Dieuwertje Crasborn
Rozenweg 4
5915ET Venlo
Tel: +31(0)623522160
e-mailadres: mail.onzeoogst@gmail.com