Dieuwertje Crasborn

30 jaar geleden begon mijn loopbaan als gezondheidspromotor in Maastricht met de studie Gezondheidswetenschappen. Gericht op een carrière in de ontwikkelingssamenwerking specialiseerde ik me in gezondheidsbevordering  en gemeenschapsbenadering . Dit bracht me o.a. van voedselvoorlichting in de sloppenwijken van Santo Domingo naar de bestrijding van ondervoeding en bevordering van voedselzekerheid in ruraal Malawi.

Deze kennismaking met zelfvoorzienende landbouw en kookclubs zou mij 20 jaar later op het idee brengen om als zelfstandig ondernemer te gaan experimenteren met stadslandbouw als middel voor gezondheidsbevordering . Dit echter pas nadat ik drie kinderen rijker was en na twaalf jaar leidinggeven in de maatschappelijke dienstverlening en kinderopvang,  een pas op de plaats maakte om een nieuwe koers te bepalen .

Dromen en inspiratie

Met mijn handen in de grond en mijn hoofd in het groen, ontdekte ik het plezier van een moestuin en het effect daarvan voor mijn eigen gezondheid en die van mijn gezin? Daar begon een fantastische ontdekkingsreis van gezond eten naar ecologisch tuinieren, van permacultuur en bodemgezondheid naar kringlooplandbouw en van stadslandbouw naar korte voedselketens. Een reis waarvan het eind nog lang niet in zicht is en die samen met vele anderen maak. Inzicht en contacten die ik inzet bij  het vergroen(t)en van schoolpleinen en het eetbaar maken van mijn tuin, mijn stad en mijn regio.

gezamelijke moestuin

Dieuwertje Crasborn
Rozenweg 4
5915ET Venlo
Tel: +31(0)623522160
e-mailadres: mail.onzeoogst@gmail.com